Over Marzena

Begeleiding bij het creëren van succesvolle schoolloopbanen voor leerlingen en studenten met dyslexie

Marzena Rolak is allround orthopedagoog-generalist (OG) met een specialisatie op het gebied van dyslexie.

Marzena is in 2000 begonnen als dyslexiebehandelaar bij de CED-groep. Tot 2008 heeft ze haar behandelaarschap gecombineerd met schooladvies- en ontwikkelwerk rondom o.a. dyslexie in het voortgezet onderwijs. In 2008 is ze haar eigen praktijk begonnen om met name meer voor oudere kinderen en volwassenen te kunnen betekenen.

Tot 1 augustus 2019 konden ouders kinderen en volwassenen met dyslexie bij Dyslexie Centrum Rotterdam terecht voor diagnostiek en behandeling. In 2019 besluit ze om het roer om te gooien, met haar praktijk te stoppen en zich meer te richten op scholing van zorgprofessionals, onderwijsgevend en onderwijsondersteunend personeel. Op deze manier hoopt ze haar kennis breed te verspreiden, zodat meer leerlingen en studenten met dyslexie goed geholpen kunnen worden en ook zij kunnen ervaren dat ze succesvol kunnen zijn in het onderwijs. Daarnaast blijft ze ook nog klinisch werk doen en werkt ze individueel en in groepen met jongeren en volwassenen.

Vanaf 1 maart 2023 werkt ze verder onder een nieuwe naam: Dyslexie Scholing en Advies.

Marzenka Rolak Dyslexie Scholing en Advies

Vanuit mijn eigen nieuwsgierigheid en drang tot het leren van nieuwe dingen, heeft het me altijd geraakt als jongeren en volwassenen door negatieve leerervaringen hun leermotivatie zijn kwijtgeraakt. Tegelijkertijd zie ik ook dat als jongeren en volwassenen leren dat ze het niet altijd op de manier hoeven te doen als anderen en ze hun eigen manier mogen ontwikkelen en hun eigen weg kunnen bewandelen, ze enorm kunnen opbloeien. Dit heb ik zelf ook moeten leren en ervaren.

In mijn cursussen, scholingen en lezingen wil ik mensen inzicht geven, inspireren en enthousiasmeren. Inspireren om strategieën en tools uit te proberen zodat leerlingen en studenten steeds beter kunnen leren op een manier die bij hun past of zodat docenten, studieadviseurs of zorgprofessionals in het onderwijs hen in dit proces kunnen ondersteunen. In mijn klinisch werk wil ik jongeren en volwassenen bewust maken van hun waarden en kwaliteiten, van wat hen tegen houdt om naar deze waarden te leven en hen tools en handvatten geven om vanuit hun authentieke zelf een voor hen waardevol leven te kunnen leiden.

Ik ben geregistreerd als: Postmaster-orthopedagoog SKJ in het kwaliteitsregister jeugd, als orthopedagoog-generalist in het BIG register (BIG-nummer 39926907831) en als CRKBO-docent in het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs.

Anderen over Marzena

Opdrachtgevers